featuredIașiiasipascanistiriȘtiriUncategorized

Județul Iași are o rată ridicată de obezitate infantilă

Conform unei monitorizări realizate de către Ministerul Sănătăţii, Iaşul este unul dintre judeţele cu cele mai multe cazuri de copii obezi la suta de mii de locuitori din ţară, analizând populaţia cu vârsta între 0–19 ani.

În mod concret, în clasamentul realizat de Ministerul Sănătății, pe primul loc este Timişul, cu 662 cazuri noi la suta de mii de locuitori, urmat de Argeş, cu 520 de cazuri şi Maramureş, cu 268.

Iaşul se clasează pe poziţia a 6-a după cifrele din 2020, cu 236,8 cazuri la suta de mii de locuitori.

De asemenea, Ministerul Sănătății a prezentat faptul că Iaşul este în vârful clasamentelor şi la cealaltă extremă: a copiilor care au greutatea mai mică decât cea normală – subponderalitate.

Cifrele prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, fac parte din campania naţională a Ministerului Sănătății, desfăşurată pe perioada lunii noiembrie a.c., cu titlul „Ce, cât şi cum mănâncă un copil isteţ”.

Aceasta este adresată copiilor din ciclul primar, părinţilor şi cadrul didactice pentru a-i educa pe toţi cu privire la alimentaţia sănătoasă la vârsta şcolară, dar şi pentru a atrage atenţia asupra obezităţii infantile.

Related Articles

Back to top button