stiri

Iasiul va avea Sala Polivalenta noua in 2027

Guvernul s-a angajat să finanţeze construirea Sălii Polivalente de la Iaşi cu fonduri de la bugetul de stat.

Executivul a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici: investiţia se ridică la aproape 100 milioane euro.

Proiectul va fi derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). În ultimii ani, au existat mai multe discuţii pentru preluarea acestui obiectiv de către guvern, dar abia prin decizia de ieri acest lucru a fost realizat. Primăria Iaşi a furnizat guvernului un proiect „la cheie” astfel încât să poată fi lansată licitaţia de execuţie.

Sala Polivalentă va fi construită în Moara de Vânt, în proximitatea Spitalului Regional de Urgenţă (SRU), obiectiv aflat acum în fază de licitaţie de lucrări. Lângă Sală a fost proiectat un stadion, dar, în acest caz, nu sunt asigurate fonduri. „Finanţarea obiectivului de investiţii (Sala Polivalentă, n.r.) se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, respectiv Compania Naţională de Investiţii”, se arată în hotărârea adoptată ieri de guvern.

Termenul de execuţie a lucrărilor de construire este de 24 de luni de la momentul semnării unui contract. Într-un scenariu optimist, în acest an este organizată licitaţia şi stabilit constructorul, iar, din primăvara anului 2025, ar putea începe lucrările, care ar trebui finalizate in 2027.

Related Articles

Back to top button