stiri

Iasul intra in scenariul verde

Municipiul Iasi intra de maine in scenariul verde, dupa ce rata de incidenta depaseste cu putin 1 la mia de locuitori.
Astfel, restaurantele, cafwenelele, hotelurile, se vor deschide si in interior, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-22,00.
Indiferent de scenariul în care ne vom afla, circulația în noaptea dintre 1 și 2 mai este liberă, si se poate circula în intervalul orar 22.00 – 5.00).
Saptamana viitoare, elevii vor incepe scoala in scenariul galben: cei din clasele terminale, clasele primare si gradinita vor fi prezenti fizic, in timp ce ceilalti online.

Reamintim că rămân în vigoare restricțiile stabilite la nivel național pentru întreaga perioadă a stării de alertă.

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) și desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
Este suspendată defășurarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.
Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci.
Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Related Articles

Back to top button