EvenimenteIași

La Iași, Ziua Limbii Române va fi celebrată, pe 31 august, prin „Marea Dictare!”

Ziua Limbii Române va fi celebrată la Iaşi printr-un eveniment cu totul special, „Marea Dictare!”, care se va desfăşura joi, 31 august, începând cu ora 10,00, în Parcul Expoziţiei din Copou.
La dictarea în aer liber sunt aşteptaţi să participe un număr cât mai mare de persoane, indiferent că sunt locuitori al judeţului Iaşi sau doar în trecere prin municipiul reşedinţă.
Potrivit organizatorilor, moderatorul evenimentului va fi prezentatorul de televiziune Dan Negru.
Potrivit organizatorilor, participarea este gratuită, dar este obligatoriu să completaţi formularul de înscriere disponibil online la următorul link: https://tinyurl.com/MareaDictare, numărul de locuri fiind limitat.
“Dictarea va cuprinde trei fragmente a câte două paragrafe, maximum 3000 de semne, din operele scriitorilor Marin Preda, Ion Creangă şi Ion Neculce. Materialele necesare vor fi puse la dispoziţie. Participanţii cu cele mai bune rezultate vor fi răsplătiţi cu premii oferite de Librăria Cărtureşti. Vor fi acordate şi câteva premii speciale surpriză. Toţi cei înscrişi şi prezenţi la evenimentul din 31 august vor primi diplomă de participare. Vârsta minimă recomandată pentru participare este de 10 ani, dar îi primim cu drag pe toţi cei care vor să-şi testeze abilităţile de scriere după dictare şi să-şi verifice cunoştinţele gramaticale şi de ortografie. Vă aşteptăm în număr cât mai mare să participaţi la acest eveniment organizat de  Ziua Limbii Române, pentru a celebra frumuseţea, bogăţia şi importanţa limbii române, care reprezintă identitatea noastră ca popor”,  a declarat, purtatorul de cuvant al Bibliotecii Judeţene Gh Asachi, Mihaela Morariu.
Din juriu vor face parte Constantin Dram, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere a Universitatății „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, lect. univ. dr. Livia Iacob, de la Facultatea de Litere a Universitatății „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, şi scriitorul Marius Chelaru, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi.

Related Articles

Back to top button