stiri

In regiunea Moldovei se circula in conditii de iarna, cu unele restrictii de circulatie

Ninge în toate județele Moldovei, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă, cu strat de zăpadă frământată în strat de 1 – 3 cm pe mai multe sectoare din județele Vaslui, Iași, Suceava, Botoșani și Bacău.

Vântul are intensitate de 30- 40 km/h, la o temperatură situată între minus 3 și minus 6 grade.

Pe timpul nopții, echipele de deszăpezire ale DRDP Iași au acționat fără întrerupere pentru asigurarea circulației, cu un efectiv de 224 autoutilaje, care au răspândit peste 3.250 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare.

În continuare, jumătatea de est a țării se află sub atenționare Cod galben de ninsori, vânt, polei și viscol, astfel încât recomandarea pentru conducătorii auto rămâne aceea de a circula cu maximă prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

Toate drumurile din județul Suceava sunt deschise traficului rutier, pe majoritatea lor carosabilul fiind umed sau cu porțiuni de zăpadă.

Potrivit Prefecturii Suceava, în contextul avertizării meteo de cod galben care vizează intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol până maine, 9 ianuarie, la ora 10.00, circulația pe principalele căi rutiere din județ se desfășoară fără blocaje, în condiții specifice sezonului rece.

Din cauza vizibilitatii reduse, ninsoarea și viscolul puternic, a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui.

Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași.

Potrivit DRDP Iasi, un autotren avea probleme la urcare în rampa de pe DN 28, Tomești.

Utilajele DRDP Iași intervin pe acest sector cu lamă și material antiderapant, însă recomandarea pentru conducătorii auto este de a nu porni la drum fără echiparea temeinică a autovehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea.

Se circulă în condiții de iarnă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

Related Articles

Back to top button