IașistiriSuceava

Începe la Iași și campania de curățenie

Primăria Municipiului Iaşi şi Salubris SA, şi celelalte companii şi direcţii municipale, încep, de la 1 martie, în mod oficial campania de curăţenie de primăvară “Iaşul nostru curat”.
Această campanie de curăţenie de primăvară se desfăşoară în perioada 1 martie – 12 aprilie. Sunt posibile modificări ale programului, în funcţie de starea vremii.
“Toate utilajele şi echipele Salubris SA, precum şi ale celorlalte companii sunt mobilizate pentru amplul program de salubrizare. Intervenim pe bulevardele principale, dar şi în toate cartierele oraşului. Totodată, sperăm că şi cetăţenii Municipiului Iaşi se vor implica direct în această campanie, dar mai ales în menţinerea curăţeniei. Mi-aş dori ca oameni de toate vârstele şi din toate mediile sociale să participe alături de noi la curăţenia de primăvară, pentru că astfel de acţiuni ne responsabilizează pe fiecare dintre noi şi transformă Iaşul într-un adevărat oraş european. Avem cea mai performantă companie de salubritate la nivel naţional, avem cea mai bună echipă de companii municipale şi, împreună, facem din Iaşi cel mai curat oraş din ţară”, a declarat Mihai Chirica.
În campania de salubrizare stradală sunt angrenaţi zilnic circa 160 de angajaţi şi 40 de utilaje ale Salubris SA, în afara celor implicaţi în acţiunile de curăţenie obişnuite.
“Pe toată durata campaniei, în zonele în care se va acţiona cu automăturători şi utilaje de spălat stradale se va interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acţiuni vor fi anunţate cu 24 – 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată atât în mediul online, cât şi fizic în zonele respective, de către Salubris SA şi Poliţia Locală Iaşi, prin flyere şi panouri stradale. Proprietarii de autovehicule parcate în zona şi perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenţia utilajelor. În caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate”, a declarat Mihai Chirica.
În campania de curăţenie de primăvară sunt implicate toate direcţiile şi societăţile municipale.
Astfel, cei de la Servicii Publice SA lucrează în parcuri, spaţii verzi şi locuri de joacă şi continuă programul de plantări şi montare de gazon.
De asemenea, Citadin SA continuă programul de plombări şi reparaţii cu asfalt. Pe lângă curăţenia şi dezinfecţia zilnice în mijloacele de transport, Compania de Transport Public SA intensifică acţiunile de salubrizare a staţiilor, refugiilor şi peroanelor. Termo-Service SA asigură în permanenţă măturarea şi degajarea aleilor, căilor de acces, trotuarelor şi scărilor din blocurile pe care le administrează, precum şi curăţarea spaţiilor verzi şi terenurilor.
Pe lângă suportul oferit Salubris SA pentru eliberarea carosabilului, echipele Poliţiei Locale patrulează în permanenţă pentru a oferi ajutor societăţilor municipale şi pentru a sancţiona eventualele abateri.
De asemenea, primarul cere şi sprijinul cetăţenilor pentru a se implica în acest demers

Related Articles

Back to top button