stiri

Incepe reabilitarea Colegiului National „Mihai Eminescu” din Iasi

Proiectul de reabilitare a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a atras două oferte. Valoarea contractului se ridică la aproape 20 milioane lei, iar banii sunt asigurați prin intermediul PNRR.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, cele două oferte au fost depuse de Katar Conneg și asocierea Fragar Trading – RC Beton Bau.

Primăria și-a stabilit ca termen finalul lunii iulie pentru desemnarea constructorului. Odată semnat un contract, termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Proiectul este unul de renovare energetică, iar lucrările se vor desfășura la patru corpuri: C1 (2 etaje, corp construit în 1960), c4 (un etaj, corp construit în 1909), C5 (parter, corp construit în 1930) și C6 (un etaj și mansardă, corp construit în 1909).

Primăria Iași are în derulare mai multe proiecte pentru reabilitarea de unități de învățământ, cele mai multe dintre acestea având finanțarea asigurată prin PNRR, astfel că lucrările trebuie finalizate în perioada 2025 – 2026. Valoarea totală a proiectelor depășește pragul de 100 milioane lei.

Cel mai recent contract semnat a fost la începutul lunii aprilie, respectiv pentru Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” (5,5 milioane lei).

Related Articles

Back to top button