stiri

Iohannis a scapat de o amenda de 2000 de lei

Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda de 2.000 de lei primită de preşedintele Klaus Iohannis de la CNCD pentru o declaraţie din anul 2018 în care şeful statului spunea că “nişte penali” fac o încercare “disperată” şi “jalnică” să discrediteze DNA.

Instanţa a admis acţiunea formulată de Administraţia Prezidenţială şi a anulat hotărârea CNCD din 9 mai 2018, prin care Klaus Iohannis a fost amendat, însă decizia nu este definitivă.

“Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC Juridex Media SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Preşedintele României prin Administraţia Prezidenţială în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi intervenienţii SC Juridex Media SRL, Răzvan Savaliuc şi Cosma Andreea. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Prin această decizie, judecătorii au stabilit că folosirea termenului “nişte penali” nu reprezintă o discriminare.

Related Articles

Back to top button