stiri

ISJ Suceava urmareste parintii care isi retrag copiii de la scoala

Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, la solicitarea Ministerului Educației, va face o nouă consultare în teritoriu pentru a afla dacă au mai fost înregistrate la nivel de unitate școlară cazuri de retragere a copiilor din sistemul de învățământ obligatoriu.

Fenomenul de ”homeschooling” sau ”educație creștină acasă” a fost monitorizat atent în ultimii ani de către ISJ Suceava, după ce a aflat de cazul unei mame care încerca cu disperare să-și reînscrie cei opt copii de vârstă școlară în sistemul de învățământ, pe care îi retrăsese pentru a-i înscrie la o fundație americană care promova acest tip de educație.

Cele mai recente informații pe acest subiect arătau că nu au mai fost raportate cazuri noi de retragere a elevilor din școlile sucevene, ci revenirea copiilor din ”homeschooling” în învățământul obligatoriu.

Fenomenul de ”homeschooling”, care a luat amploare în România în anii de pandemie, a atins o nouă culme, de data aceasta cei afectați fiind părinții, pe lângă copiii privați de dreptul la educație.

Părinții care își retrag copiii de la școală risca o amenda ă de la 1.000 la 5.000 de lei și chiar închisoarea de la 3 luni la un an

Related Articles

Back to top button