BacăubotosaniBotoșaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațigura humoruluiGura HumoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiuȘtiristirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

În Israel s-a declarat starea de război

Israelul se află în război cu organizaţia Hamas. Declaratia apartine premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a avertizat că Hamas va plăti un preţ imens pentru atacarea ţării.

Premierul Benjamin Netanyahu declară că Israel „este în război”, iar ministrul Apărării a declarat că îl vor câștiga. Bilanțul victimelor din Israel a crescut la cel puțin 700 de morți și 2.000 de răniți.

Peste 1.100 de oameni, de ambele părți ale conflictului, au fost uciși în violențele din Israel, conform primului bilanț. Cel puțin 260 de cadavre au fost găsite la un festival de muzică. Armata israeliană a mobilizat peste 100.000 de soldați și luptă în „șapte-opt” zone din sud.

În Gaza, riposta israeliană a ucis aproape 400 de militanți palestinieni, potrivit armatei israeliene. Pe de altă parte, oficialii palestinieni spun că cel puțin 400 persoane au fost ucise în atacurile aeriene din Fâșia Gaza iar alte 2.290 sunt rănite. Armata israeliană susține că a preluat din nou controlul asupra majorității zonelor din sudul țării, dar luptele continuă în zonele apropiate de granița cu Gaza.

Zeci de civili israelieni au fost luați ostatici după ce gruparea teroristă Hamas, sprijinită de o altă organizaţie teroristă din zonă, Jihadul Islamic, a lansat un atac-surpriză asupra Israelului.

Ministerul de Externe al Thailandei anunță că 12 cetățeni thailandezi au fost ucişi în atacurile din Israel, alţi 11 au fost răpiţi şi opt răniţi. „Facem eforturi pentru a-i ajuta pe toţi cetăţenii thailandezi din Israel”, declară purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Kanchana Patarachoke, informează news.ro.

Pe de altă parte, cel puţin 10 cetăţeni nepalezi au fost ucişi de Hamas, anunță ambasadorul Nepalului în Israel, pentru CNN. Persoanele decedate erau studenţi la agricultură în kibbutzul Alumim, a declarat ambasadorul Kanta Rizal. Un student nepalez este în continuare dat dispărut.

Pe de altă parte, aviaţia militară israeliană a atacat în Fâşia Gaza obiective ale organizaţiei Hamas, inclusiv blocuri de locuinţe ale liderilor organizaţiei; cel puţin 300 de palestinieni au fost ucişi.

Școlile vor rămâne închise în Israel.

Related Articles

Back to top button