MUZICA

Italia castiga Eurovision 2021

Måneskin este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Anul acesta, Måneskin a câştigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanţi şi, prin urmare, au fost invitaţi să reprezinte Italia la ediţia 65 a concursului muzical european

Italia a câştigat Eurovision după o pauză de 30 de ani. Trupa de rock Måneskin impresionează în finală

Måneskin este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Anul acesta, Måneskin a câştigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanţi şi, prin urmare, au fost invitaţi să reprezinte Italia la ediţia 65 a concursului muzical european, Eurovision.

 

Italia s-a plasat deasupra competitorilor din Malta, Elveţia şi Franţa, de asemeni favoriţi la câştigarea competiţiei.

 

Ediţia din 2021 a Eurovision a vazut un podium format din Italia, care a obţinut un număr de 524 de puncte, urmată de Franţa cu doar 499 de puncte. Locul trei a fost ocupat de Elveţia cu un punctaj de 432 puncte. La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers” interpretată de James Newman.
„Rock and roll-ul nu moare niciodată”, a proclamat trupa Måneskin, atunci când şi-au făcut intrarea pe scenă. Piesa „Zitti E Buoni” a fost desemnată câştigătoare atăt de juriu cât şi de public, fiind difuzată în toată Europa şi în întreaga lume.

Related Articles

Back to top button