stiri

La Iasi a inceput Romanian Creative Week. Lucrari expuse pe pietonalul Stefan cel Mare

Iașiul găzduiește Romanian Creative Week, iar față de edițiile precedente durata evenimentelor s-a mărit cu două zile.

Au fost introduse două noi secțiuni respectiv Festivalul de Teatru de Autor și Festivalul de Literatură.

În total se vor desfășura peste 200 de acțiuni creative.

Organizatorul acțiunii, Irina Schrotter, a precizat că a fost inițiată  și o aplicație pentru telefoanele mobile  unde pot fi  urmărite manifestările din cadrul evenimentului.

Mai multe lucrări ale unor artiști plastici prezenți la Iași, la evenimentul „Romanian Creative Week”, sunt expuse pe pietonalul Ștefan cel Mare, în Piața Unirii și în zona bulevardului Carol I.

Curatorul „New Media District” din cadrul acestei manifestări, Andrei Cozlac, a precizat că publicul va putea admira atât piese ale unor artiști consacrați, cât și lucrări de artă ale unor debutanți.

“Tema din acest an de la New Media District este „Energy pattern”. Față de alte evenimente New Media din țară, care presupun expunerea unor lucrări de arte New Media în spațiul public, particularitatea New Media District-ului este că acest eveniment este și un generator și el este structurat pe mai multe layer-uri, adică avem zonă de artiști consacrați, artiști care se expun și promovează, și o zonă de experiment și inovație. Totodată, avem o zonă de burse date studenților de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” care au câștigat și au produs proiectele în cadrul New Media District” a precizat Cozlac.

Related Articles

Back to top button