stiri

La Iasi incepe Romanian Creative Week

Romanian Creative Week, festivalul creativității începe maine, 15 mai și se va încheia pe 26 mai.

O mie de artişti, 200 de evenimente și sute de voluntari îi vor aștepta pe ieșeni și pe turiștii sosiți aici cu expoziții și instalații artistice, cu demonstrații de dans și muzică sau cu spectacole de lumini – toate sub semnul energiei, pentru că Energia este tema ediției a patra a Romanian Creative Week.

În plus, la Aeroport, în terminalul T4 – plecări – turiștii care se despart de oraș vor fi invitați să participe la brodarea unei ii colaborative.

Irina Schrotter, președinta Federației patronatelor din Industriile Creative din România (FEPIC), a precizat ca ia de la Iași  e un proiect care va face înconjurul lumii în următorii ani și care a fost propus de Carina Lăcătușu, o arhitectă tânără, cu studiile recent absolvite la Londra.

Intenția FEPIC, organizatorul Romanian Creative Week, este de a implica cât mai mulți români din diaspora în brodarea acestei ii pornite de la Iași.

Însă cei care nu vor părăsi Iașul în perioada festivalului vor avea nevoie să își descarce aplicația RCW pe telefonul mobil, care le va permite o vizualizare facilă a programului evenimentelor.

Aplicația RCW a fost creată de o companie IT din Iași (Centric IT Solutions România).

D asemenea, in cadrul RCW va fi lansat produsul „Furban”. El va fi disponibil la Mănăstirea Frumoasa, într-o inițiativă de reamenajare. Cetățeni pot veni și pot colabora digital pentru a reface partea din față a Mănăstirii Frumoasa, partea verde, și de a o reamenaja. E o metodă colaborativă care aduce alături cetățenii, Primăria și reprezentanții mănăstirii sub umbrela RCW.

Vezi si https://romaniancreativeweek.ro

Related Articles

Back to top button