BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiuȘtiristirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dorneiWorld

Legea privind inteligența artificială, adoptată de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat, în premieră la nivel mondial, Legea privind inteligenţa artificială.

Documentul prevede garanţii pentru sistemele de inteligenţă artificială de uz general, limite la folosirea sistemelor de identificare biometrică de către organele de aplicare a legii, precum şi interzicerea folosirii inteligenţei artificiale pentru a manipula oamenii sau a exploata vulnerabilităţile utilizatorilor.

Legea urmăreşte să protejeze drepturile fundamentale: democraţia şi statul de drept, în faţa sistemelor de inteligenţă artificială cu grad ridicat de risc.

Totodată, actul normativ vizează şi incurajarea inovaţiei pentru a asigura un rol de lider în domeniu pentru Uniunea Europeană.

Noile norme interzic anumite utilizări ale inteligenţei artificiale care ameninţă drepturile cetăţenilor

Folosirea sistemelor de identificare biometrică de către organele de aplicare a legii este în principiu interzisă, cu excepţia unor situaţii enumerate clar şi definite în mod strict în lege.

Related Articles

Back to top button