stiri

Mai multe institutii anunta ca nu vor participa la “Noaptea Muzeelor”

Tot mai multe instituții de cultură din țară anunță că nu vor participa la ediția aniversară a evenimentului „Noaptea muzeelor”.

La Iași, angajații Complexului Muzeal Național „Moldova” vor avea, sâmbăta aceasta, program normal de lucru, până la ora 17:00, însă nu vor organiza acțiuni dedicate manifestării „Noaptea Muzeelor”.

Liderul sindical, Celia Iacob, a adăugat că o parte a angajaților de la Palatul Culturii din Iași vor fi prezenți în 18 mai la București, la mitingul de protest.

Angajatii din domeniul Culturii revendica drepturi salariale, dar și finanțarea culturii, care este subfinanțată în ultimii 20 de ani.

Muzeul Național al Bucovinei nu organizează anul acesta evenimentul „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

Reprezentanții muzeului sucevean au spus că se alătură colegilor lor din comunitatea muzeală, care anul acesta luptă pentru echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări în ceea ce privește salarizarea sectorului cultural.

Reprezentanţii Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad nu vor organiza ediția din acest an în semn de protest faţă de nivelul scăzut de salarizare al angajaţilor din sistemul muzeal. Alaturi de ei sunt si angajatii de la Palatul Culturii din Iasi.

 

 

Related Articles

Back to top button