stiri

Marea Britanie relaxeaza restrictiile

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat o relaxare a restricţiilor de săptămâna viitoare, după ce numărul infectărilor şi cel al deceselor cauzate de COVID au scăzut drastic.

O bună parte a economiei se redeschide şi se are în vedere posibile paşapoarte COVID pentru a înlesni şi accesul la evenimentele cu public numeros.

Marea Britanie a vaccinat 60% din populaţia adultă împotriva coronavirusului. În acelaşi timp, a impus luni la rând printre cele mai severe restricţii din Europa de Vest. Premierul Boris Johnosn a mulţumit populaţiei pentru răbdare şi efost şi a anunţat mult aşteptatele relaxări.

Boris Johnoson: Începând de luni, 12 aprilie, vom intra în faza a doua a calendarului de ridicare a restricţiilor prin redeschiderea magazinelor, a sălilor de sport, a grădinilor zoologice, a saloanelor de coafor şi, desigur, a grădinilor de bere şi a întregului sector ospitalier care îşi poate desfăşura activităţile în aer liber. Marea Britanie a ajuns din ţara cea mai afectată de pandemie din Europa, ca număr de victime, cu peste 126.000 de decese, în ţăra care a ajuns să controleze pandemia. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat puţin peste 2.000 de infectări şi 10 decese. Graţie acestui progres, autorităţile lucrează acum la planuri de redeschidere a stadioanelor, a sălilor de spectacole sau teatru pentru marele public.

sursa: radioiasi.ro

Related Articles

Back to top button