gura humorului

Marius Ursaciuc la Uliţele Oraşului, ora 18.00, la IMPACT FM

Din nou la Ulițele Orașului, primarul Marius Ursaciuc va fi prezent la Impact FM pentru a povesti despre pregătirea ofertei turistice de iarnă din Gura Humorului, dar și despre proiectele anului 2019.

Primarul Marius Ursaciuc, nu este doar un invitat al emisiunii Uliţele Oraşului de la Impact FM ci a ales această prezenţă radio tocmai pentru a fi mai aproape de locuitorii oraşului Gura Humorului şi îi încurajează pe aceştia să îî adreseze întrebări pe office@impactfmregional.ro sau SMS la 0748 418 044, dar și în direct, în timpul emisiunii 0330 564 900. O nouă ediție a emisiunii Ulițele Orașului, la Impact FM, miercuri, 17 octombrie 2018, de la ora 18.00.

Mai jos câteva idei turistice din Gura Humorului.

Rezervații naturale în Gura Humorului

*Rezervaţia geologică Piatra Pinului cu o suprafaţă de 1,4 ha reprezintă un ecosistem extrem de important cu numeroase resturi de peşti fosiliferi care demonstrează existenţa unei faune specifice: peşti, corali, scoici, etc.

Rezervaţia, situată pe partea dreaptă a râului Moldova este împădurită, fiind acoperită parţial cu pin silvestru, brad, molid, fag.

Ca unicat, poate fi menţionat faptul că specia afinul negru se află aici la cea mai mică altitudine din Bucovina (600 m).

*Piatra Şoimului, situată la câteva sute de metri în amonte de Piatra Pinului, este vizitată pentru pitorescul stâncilor din pădure. Suprafaţa rezervaţiei este de aproximativ 0,50 ha.

Rezervaţiile Piatra Pinului şi Piatra Şoimului au dobândit regimul de arie naturală protejată prin Legea 5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului naţional.

Pădurea de Mesteceni – de unde se poate admira panorama oraşului;
* Pietrele Doamnei sau Pietrele Muierilor reprezintă un adevărat monument al naturii situat pe latura vestică a râului Humor, pe Obcina care desparte Mănăstirea Humorului de oraşul Frasin.

Obiective turistice în Gura Humorului

 

Pe teritoriul său se află biserica Sfintei Mănăstiri VoroneţCapela Sixtină a estului european, parte integrantă a patrimoniului cultural universal.

De aici, pot fi accesate traseele către toate celelalte bisericile cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO : Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava .

Staţiunea turistică Gura Humorului are, pe lângă o structură hotelieră de invidiat, numeroase  oferte de agrement:

  • Complexul de agrement ”Ariniş”,organizat cu fonduri europene, ce oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber, în toate cele patru anotimpuri, dispunând de:
  1. o pârtie de schi – Pârtia „Şoimul”– 1478 m lungime, 35 m lăţime, 283 m diferenţă de nivel, dotată cu un telescaun de     1280 m şi cinci tunuri de zăpadă, deservită de o parcare de peste 350 de locuri
  2. două săli polivalente de sport

 

3. o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, prevăzută cu saunăşi jacuzzi, în care funcţionează o şcoală de înot şi o şcoală de iniţiere în scufundări un ştrandcu  piscină în aer liber şi bazin de înot pentru copii

4. un patinoar natural ce funcţionează, în timpul verii, ca spaţiu pentru role şi skateboard-uri

5. terenuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, fotbal ce dispun, inclusiv, de iluminat nocturn

 

Ce mai merită  văzut în Gura Humorului?

*Dealul Cetăţii şi împrejurimile sale –  o reţea de cetăţi de piatră şi puncte întărite ce făceau din Gura Humorului o adevărată fortăreaţă la intrarea în Munţii Orientali,

*Un vechi cimitir evreiesc, al doilea ca mărime din judeţul Suceava, cu stele funerare impresionante, unde doarme, întru eternitate, mama celebrului tenor Joseph Schmidt.

*Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene,

*Cea mai veche biserică catolică, în funcţiune, din Bucovina,

*Monumente de arhitectură urbană din secolul al XIX-lea.

*Nou: puteți trimite mesaje audio direct pe contul de facebook Impact FM Romania, în chat-ul dedicat mesajelor.

Related Articles

Back to top button