stiri

Membrii Partidului Popular European s-au intalnit la Bucuresti. Cancelarul Austriei nu vrea Romania în Schengen

Bucureşti este capitala Europei în aceste zile. Lideri de pe continent au venit pentru a participa la Congresul celui mai mare grup politic din Parlamentul European, popularii europeni, din care face parte și PNL.
Peste 2.000 de delegaţi din 44 de ţări membre, între care preşedinta Parlamentului European, şefa Comisiei Europene, şefi de stat şi de guvern, dar şi alţi oficiali care fac parte din familia Partidului Popular European s-au reunit în congresul de la Bucureşti.

Partidul Popular European va alege candidatul principal pentru președinția Comisiei Europene și va adopta programul electoral.

Vor fi discuții despre alegerile europarlamentare și despre viitorul Uniunii Europene. Totodată, va fi validată și Ursula von der Layen drept candidat pentru șefia Comisiei Europene.

Cancelarul Austriei va spune, la București, că nu vrea România în Schengen.

Austria nu va face concesii și va vota împotriva extinderii Schengen cu România și Bulgaria, după cum relatează presa austriacă văzută de Newsweek România.

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în cadrul congresului său de la Bucureşti, manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

 

Related Articles

Back to top button