BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțaEducațiefalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiustiriȘtirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Ministerul Educației prezintă doar rezultatele pozitive de la testele PISA

Ministerul Educației a publicat, în ziua lansării rezultatelor PISA, o traducere „aranjată”, în limba română, a Notei de țară făcută de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică  în limba engleză.

De asemenea, în comunicatul de presă, nu există nicio referire la scorurile negative, ci sunt menționate doar rezultatele peste nivelul 2, considerat de bază.

În documentul tradus au fost prezentate doar rezultatele pozitive ale României la PISA .

Din graficul cu procentele de analfabetism funcțional la Matematică, Citire și Științe, au fost eliminate mai multe paragrafe sau propoziții care puteau atrage critici la adresa autorităților.

Conform rezultatelor studiului, România se află la un nivel similar cu țări precum: Serbia, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan, Mongolia, Bulgaria si Moldova.

16,4% dintre elevi au înregistrat în medie rezultate sub nivelul 2 la toate cele trei domenii, deci se încadrează la nivelul analfabetismului funcțional. Cu toate acestea, în România ponderea acestora este de 33,2%.

Related Articles

Back to top button