BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțaEducațiefalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiustiriȘtirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Ministrul Educației și Klaus Iohannis trebuie să dea explicații pentru rezultatele de la testele PISA

Rezultatele testelor PISA 2022 arată că România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențele de bază pentru elevii de 15 ani. În ultimii cinci ani, țara noastră nu a înregistrat niciun progres relevant, notează Edupedu.ro.

La nivel general apare pe locul 45 din totalul de 81 de țări și teritorii, cu un punctaj mediu semnificativ mai mic decât media Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Testele PISA verifică competențele de bază pe care le au elevii de 15 ani: citire, matematică și științe.

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că rezultatele puteau fi și mai rele, având în vedere modul în care s-a studiat în timpul pandemiei Covid.

USR îi cere Ligiei Deca să își asume public eșecul programului prezidențial „România Educată”, în urma rezultatelor obținute de elevii români la testele PISA, care demonstrează falimentul învățământului românesc.

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, consideră că ”președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Ligia Deca, și-au setat greșit obiectivele și prioritățile” în ceea ce privește sistemul educațional românesc.

USR cere acum explicații publice de la ministrul Educației, Ligia Deca și se întreabă ”Cât ar mai trebui să scadă performanțele școlare ale elevilor români pentru ca ministerul Educației să ia măsuri”.

Related Articles

Back to top button