campulungfalticenigura humoruluipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, anunță reintroducerea voucherelor de vacanță

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, anunță reintroducerea voucherelor de vacanță și prelungirea valabilității celor emise în 2020.

Aceasta a fost principala temă de discuție în cadrul primei întâlniri de lucru pe care Daniel Cadariu a convocat-o la sediul ministerului, cu reprezentanți ai mediului asociativ de profil.

Invitația la dialog a fost acceptată de membri ai Alianței pentru Turism – Cartel Alfa, Asociaţia Naţională a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România (ANSBBR), Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) și Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET).

Daniel Cadariu declară că ”pe viitor, pentru mai multă predictibilitate, dar și pentru a crește atractivitatea acestora în fața angajatorilor din mediul privat, se are în vedere inclusiv actualizarea și îmbunătățirea legislației specifice voucherelor de vacanță”.

”Sistemul românesc de acordare a vocherelor de vacanță este un exemplu de bună practică și aș menționa o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulației turistice interne, sprijinirea comunității locale, refacerea forței de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar și crearea unor noi oportunități de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparență decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022”, mai spune Daniel Cadariu.

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei fiecare, iar impactul bugetar va fi de 8,65 miliarde de lei. Totodată, s-a stabilit ca valabilitatea voucherelor de vacanță, emise în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2020, să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2022.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică, voucherele de vacanță aferente anilor 2022 – 2026 se emit doar pe suport electronic.

Ordonanța de urgență va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Related Articles

Back to top button