stiri

Negocieri esuate pentru refacerea aliantei de guvernare

Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu au reușit să ajungă la nicio decizie în urma întâlnirii care a avut loc la sediul central al PNL.
Anunțul, extrem de scurt, a fost făcut de Dacian Cioloș la plecare. Cei trei s-au întâlnit pentru prima dată de la ruperea coaliției, în încercarea lui Cioloș, desemnat de Iohannis drept candidat la postul de premier, să refacă alianța de guvernare și să își asigure sprijin pentru trecerea unui nou guvern prin Parlament.
Dacian Cioloș a declarat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii PNL și UDMR, că obiectivul său este să dea un guvern României „cât mai repede” și în acest sens așteaptă un răspuns de la Florin Cîțu și Kelemen Hunor vineri, când urmează o nouă întâlnire. Până atunci, liderii celor două partide ar urma să primească mandate pentru negociere de la formațiunile pe care le conduc.
Ciolos: “Florin Cîțu și Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid, ca să ia un mandat pe o astfel de negociere, și că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în cele două partide.

Florin Cîțu are nevoie de această discuție, care va avea loc în conducerea partidului.

Le-am explicat că ne-am dori o decizie cât mai rapidă, ca să știm dacă începem negocierile sau nu, pentru că din punctul nostru de vedere trebuie să fim în măsură să oferim un guvern cu soluții concrete, cât mai repede.

Așteptăm decizia PNL și decizia UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile, și în același timp noi ne gândim la formula prin care putem merge cât mai repede în Parlament cu o propunere de guvern.

E important să vedem acum în ce măsură PNL și UDMR își asumă această responsabilitate de a contribui la oferirea unui guvern României.”

Related Articles

Back to top button