stiri

Noi reglementari care se aplica la aeroport dupa intrarea tarii noastre in Schengen

Poliţiştii de frontieră şi jandarmii au prezentat noile reglementări care se aplică odată cu intrarea României în Schengen

Pasagerii nu vor mai opri pentru control, ci se vor îndrepta direct spre porțile de îmbarcare, atunci când destinația lor va fi una din țările din spațiul european de liberă circulație.

Copiii care vor fi însoțiți de un părinte au nevoie de acordul scris al părții lipsă că pot călători iar în cazul în care minorul este singur, trebuie acordul scris al ambilor părinți

Totuși, autoritățile române vor fi prezente în aeroporturi și vor face verificări inopinate atât pentru a cerceta identitatea și situația legală a persoanelor, cât și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Pentru a simplifica interacțiunea cu cetățenii și a reduce timpul de verificare, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a îmbunătățit mecanismul de control prin dotarea personalului cu dispozitive electronice care conțin sisteme de scanare și de verificare a actelor într-o formă digitală.

Pe aceste dispozitive este instalată o aplicație care permite verificarea simultană, în toate bazele de date operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Related Articles

Back to top button