stiri

Noile restrictii au intrat in vigoare in Romania

Este instituită carantina de noapte, în intervalul 22.00 – 05.00, excepție făcând doar persoanele vaccinate.
Magazinele, rastaurantele, cafenelele sau cinematografele vor avea program doar până la ora 21.00, în timp ce barurile și cluburile vor fi închise. Vor avea acces la mall, la restaurant sau la hotel doar persoanele trecute prin boală sau vaccinate.
Condiționarea nu se aplică la magazinele alimentare și la biserică. De asemenea, va fi obligatoriu Certificatul verde COVID pentru toate persoanele, cu excepția angajaților, pentru intrarea în instituțiile publice.
Tot de astazi, sunt interzise nunțile, botezurile și orice evenimente private, dar și spectacolele sau concertele, în timp ce competițiile sportive vor avea loc fără spectatori.

Din cauza cresterii numarului de cazuri Covid, de astazi masca este obligatorie atat in interior cat si interior.
In Primarie, in toate birourile aglomerate se va lucra în două schimburi sau prin telemuncă.
Din cauza măsurilor de suspendare a cursurilor şcolare pentru următoarele 14 zile, capacitatea de transport a CTP Iaşi va fi redusă cu circa 30%.
Accesul în pieţele agroalimentare va fi permis doar persoanelor care poartă mască de protecţie.
Talciocul şi Târgul de Maşini vor funcţiona la 30% capacitate, accesul fiind permis doar persoanelor care sunt vaccinate sau celor trecute prin boala.
Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferinţe sau alte tipuri de întruniri. De asemenea, sunt interzise organizarea de evenimente private, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii deschise sau închise.
Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se face folosind certificatul verde pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală.

Noile restrictii sunt valabile 30 de zile

Related Articles

Back to top button