stiri

Numarul mare al virozelor aglomereaza camerele de garda de la Iasi

Numărul de infecții respiratorii este în creştere, iar medicii le recomandă părinților să nu trimită copiii la școală, dacă prezintă simptome de răceală pentru a preveni răspândirea virușilor și îi sfătuiesc să ceară ajutorul medicului de familie.

Pe fondul creșterii numărului de infecții respiratorii camerele de gardă ale spitalelor și cabinetele medicale sunt foarte aglomerate.

La Iasi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Florin Roşu, spune că unitatea medicală este „plină până la refuz” în această perioadă.

Problema nu este doar numărul mare de cazuri, spune managerul. Acesta se plânge de faptul că a făcut o solicitare încă din luna iunie către Ministerul Sănătăţii pentru a putea să transforme Compartimentul de Terapie Intensivă de la spital într-o secţie, ceea ce ar fi insemnat o creştere a capacităţii de la 9 paturi la aproape 20.

 Doctorii se așteaptă la o creștere a numărului de bolnavi în perioada următoare și recomandă o alimentație bogată în vitamine pentru a crește imunitatea.

Related Articles

Back to top button