stiri

O noua candidatura pentru functia de rector a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”

Profesor universitar Mihaela Onofrei, de la Facultatea de Economie, din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, şi-a anunţat candidatura la funcţia de rector a instituţiei de învăţământ superior.

În prezent, potrivit CV-ului postat pe pagina de internet a FEAA, Mihaela Onofrei ocupă funcţia de prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic al Universităţii Cuza

Până acum, pentru funcţia de rector şi-au mai anunţat candidatura actualul rector Tudorel Toader şi profesorii Gabriel Mursa şi Liviu Maha de ambii de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, dar şi profesorul Tudor Luchian, de la Facultatea de Fizică.

Anunţul Mihaelei Onofrei, profesor universitar în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de a candida la funcţia de rector a Universităţii “Al. I Cuza” a fost întâmpinat cu două mesaje din partea contracandidaţilor.

“Stimată doamnă Onofrei, În primul rând, mă bucur că vine o candidatură din partea unei doamne. Trăim într-o lume modernă, iar politica nu trebuie să fie monopolul bărbaţilor. Văd gestul dumneavoastră ca pe un pas înainte pe calea democratizării vieţii în Universitate. În al doilea rând, mă bucur că, aţi ales să treceţi de partea Schimbării. Mai bine mai târziu decât niciodată.

A devenit evident, pentru toată lumea, că actuala viziune şi actualul management sunt o piatră de moară pentru Universitatea noastră. Nu putem prelungi încă zece ani această stare de fapt. Profit de ocazie şi anunţ întreaga comunitate că sunt total deschis la dialog şi dezbatere constructivă cu ceilalţi contracandidaţi, în vederea unei posibile cooperări, că sunt dispus să îmi îmbunătăţesc proiectul de candidatură pentru găsirea unei soluţii rezonabile, care să conducă la Schimbarea în Bine a Universităţii noastre. Toate cele bune”, a atras atenţia profesorul Gabriel Mursa.

“Stimată doamnă prorector Onofrei, V-aş fi felicitat pentru decizia de a candida dacă v-aţi fi delimitat de actuala echipă de conducere a Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi sau în cazul în care mesajul dumneavoastră ar fi conţinut măcar ideea de schimbare.

Cum nimic din declaraţia de candidatură nu face trimitere la nevoia unei noi viziune la nivelul conducerii executive şi nici nu menţionează eventualele probleme le-aţi fi putut cunoaşte din perspectiva poziţiei de ordonator de credite fără a pune la îndoială sinceritate demersului, nu cred că aceasta poate fi asimilat unei poziţii autentice. Într-un proces democratic sănătos, este esenţial ca opoziţia să fie reală şi independentă. E nevoie de candidaţi care reprezintă cu adevărat alternative la status quo, nu doar figuri simbolice care ar putea perpetua indirect viziunea şi tendinţele actuale. Cu stimă”, arată profesorul Liviu-George Maha.

Related Articles

Back to top button