stiri

O noua contestatie la licitatia pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic din Iasi

Licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” a fost din nou contestată.

Procedura a fost lansată acum un an: Primăria a stabilit de trei ori acelaşi câştigător, dar, de fiecare dată, rezultatele au fost contestate, într-unul dintre cazuri fiind deschisă şi o acţiune în instanţă.

În noua contestaţie, Iasicon solicită obligarea Primăriei să reia procedura de atribuire invocând faptul că oferta câştigătoare, depusă de asocierea Grup Construcţii Est – Stef Invest, ar fi nelegală. La mijloc este un contract de lucrări cu o valoare de circa 70 milioane lei.

Principalele motive enumerate de Iasicon vizează: nedovedirea de către ofertant a experienţei personalului cheie, intrarea în stare de insolvenţă a unei firme parte din asociere (Stef Invest), nedeclararea existenţei unui document constatator negativ privind ofertantul (un astfel de document este motiv de excludere de la licitaţie) şi datoriile pe care le înregistrează Stef Invest la bugetul de stat.

Iasicon s-a poziţionat pe locul III la licitaţie, astfel că firma solicită şi reevaluarea ofertei depuse de asocierea clasată pe locul II (Katar Conneg – Mădbeton), în condiţiile în care şi în acest caz există un document constatator negativ. Astfel de acte sunt eliberate dacă, anterior, o firmă şi-a îndeplinit deficitar obligaţiile stabilite în alte contracte.

Primăria Iaşi a lansat licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” în martie 2023

Related Articles

Back to top button