stiri

O noua simulare pentru examenele nationale doar in judetul Iasi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat la nivel judeţean.

Subiectele şi baremele de notare vor fi realizate de grupuri de lucru pe discipline la nivel judeţean, cu respectarea programelor în vigoare şi a modelelor publicate de Ministerul Educaţiei.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Antoniona Bliorț a precizat ca dupa o analiza a rezultatelor obținute de elevii din clasele de gimnaziu și de liceu la simularea examenelor naționale, organizată de Ministerul Educației, s-a evidențiat nevoia creșterii șanselor de succes la evaluările externe ale tuturor elevilor din județul Iași.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează o noua simulare

 La fiecare probă de examen, decizia de implicare a unității școlare în această evaluare va fi luată de Consiliul de Administrație, în așa fel încât, pe 1 aprilie, să fie cunoscut numărul exact al școlilor care pot participa la acest demers de pregătire a elevilor.

Susţinerea probelor şi evaluarea se vor realiza în format clasic, fără acces la platforma de evaluare digitalizată, iar rezultatele vor fi analizate şi comunicate elevilor şi părinţilor acestora.

Reamintim că în județul Iași, procentul de promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat a fost sub 50 la sută.

Related Articles

Back to top button