stiri

Omagiu adus poetei Otilia Cazimir

Aproximativ 300 persoane au participat marţi, 8 iunie, începând cu ora 10.00, la slujba religioasă de sfinţire a mormântului proaspăt restaurat al Otiliei Cazimir, eveniment-omagiu la exact 54 de ani de la trecerea în nefiinţă a scriitoarei. Actiunea s-a desfăşurat sub sloganul “Reverenţe şi trandafiri albi”.

Mormantul poetei Otilia Cazimir a fost restaurat.

Managerul Ateneului National, Andrei Apreutesei:

Au fost prezenti: primarul Mihai Chirica, managerul Ateneului, Andrei Apreotesei, artistul Ciprian Stratulat, care a recondiţionat monumentul, artista Ella Gondoş şi finanţatoarea proiectului, avocata Gianina Poroşnicu.

Însă, cel mai important lucru este primul pas făcut într-un proiect cultural de mare anvergură, “restaurarea integrală a acestui muzeu în aer liber care este Cimitirul Eternitatea”, după cum a punctat Gianina Poroşnicu. Primarul Mihai Chirica a lansat, de altfel, un apel public pentru acest model de parteneriat public-privat, invitând, nu doar pe cei prezenţi, să se implice în efortul de a reda Cimitirului Eternitatea aspectul ce i se cuvine.

Avocat, Gianina Porosnicu

Au recitat Laura Bilic, Ella Gondoş, precum şi cinci copii de la Grădiniţa “Sf.Maria”, veniţi în costume populare. În încheiere, a avut loc un recital la pian al lui Aurelian Holera.

Related Articles

Back to top button