stiri

Orasul Solca din judetul Suceava intra in scenariul rosu

Tot mai multe localităţi din ţară reînăspresc restricţiile din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus. Este şi cazul oraşului Solca, din judeţul Suceava, care de mâine intră în scenariul roşu.

În plus, spitalele din judeţ se reorganizează, astfel încât numărul de paturi destinate bolnavilor de Covid să crească.

A fost decisă o întreagă reorganizarea a Spitalului Judeţean Suceava, după ce săptămâna trecută s-a solicitat zilnic la Direcţia de Sănătate Publică extinderea Secţiei de Terapie Intensivă Covid, ajungându-se la numărul maxim de paturi permis de numărul medicilor anestezişti.

Aşadar, secţia de dermatologie care are 20 de paturi devine secţie Covid, iar pacienţii internaţi în secţia de îngrijiri paliative vor fi mutaţi în secţia de reumatologie, în spitalul nou.  Cele 20 de paturi existente în pavilionul secţiei din spitalul vechi vor deveni tot sector Covid.

Probleme legate de numărul de paturi destinate pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 încep să apară în toate spitalele din judeţ. De aceea, în prezent se lucrează la un amplu plan de redresare pentru mărirea numărului de paturi în toate spitalele. Decizie a fost luată după explozia de infectări înregistrată ieri, când în judeţul Suceava au fost 215 cazuri noi de Covid-19.

Solca este primul oraş sucevean care intră în scenariul roşu în valul patru al pandemiei, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis o hotărâre ca urmare a creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus. Decizia a fost luată după ce incidenţa din ultimele 14 zile a ajuns la 3,41 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis intrarea comunei Rădăşeni în scenariul galben, după ce rata de infectare a crescut la 2,71 la mie. Restricţiile în cele două localităţi specifice fiecărui scenariu vor intra în vigoare de mâine, 16 septembrie, de la ora zero, şi sunt valabile timp de două săptămâni.

Related Articles

Back to top button