botosanicampulungfalticenigura humoruluiiasiNeamțpascanipublicmediaradauti-siretstirisuceavavatra dornei

Organizatorii protestului anti-COVID de la Suceava au fost amendați cu câte 3.000 lei fiecare

La miting au participat mai mult de 100 de persoane, nu s-a purtat mască, iar participanții nu au dovedit că sunt vaccinați sau au trecut prin boală

Jandarmeria Suceava a anunță că organizatori ai protestului de duminică, din centrul Sucevei, au fost amendați cu câte 3000 de lei fiecare.

„Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 3 000 lei fiecare, pentru că nu au luat măsurile stabilite prin Anexa 3, art. 1, pct. 12 a H.G. 1183/08.11.2021. Organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Jandarmeria Suceava, printr-un comunicat de presă.

Jandarmeria Suceava susține că participanților la protest li s-au adus permanent la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate, aceștia fiind avertizați verbal.

Jandarmii suceveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la protestul organizat pe esplanada din centrul municipiului Suceava și că principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării.

Related Articles

Back to top button