stiri

Parintii elevilor de la Colegiul Pedagogic ameninta Primaria Iasi cu proteste

Primăria Iaşi nu a finalizat anul acesta licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”. Desi municipalitatea a stabilit în două rânduri câştigătorul,  tot de atâtea ori decizia i-a fost anulată.

Procedura a fost lansată în martie 2023, dar modul în care Primăria a evaluat ofertele a determinat formularea de contestaţii, iar forurile din Capitală au decis în defavoarea instituţiei. Ultima decizie a fost zilele trecute. „Admite contestaţia şi dispune remedierea”, este soluţia pe scurt a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).

Deocamdată, textul hotărârii CNSC nu este disponibil, urmând să fie publicat. Astfel, Primăria Iaşi nu a reuşit să finalizeze procedura, iar orice întârziere va determina ca elevii să revină în clădirea monument istoric mult mai târziu decât era estimat.

La ultima şedinţă de Consiliu Local (CL), un grup de părinţi ai elevilor de la Colegiul Pedagogic a cerut explicaţii primarului Mihai Chirica şi un calendar clar pentru ca elevii să înveţe în condiţii normale. Părinţii au anunţat că vor recurge din nou la proteste dacă Primăria nu va face paşi înainte pentru asigurarea desfăşurării actului de educaţie.

În primăvara acestui an, în faţa Palatului Roznovanu, a avut loc, în premieră, un protest cu câteva sute de profesori, elevi şi părinţi.

La şedinţa de CL din 21 decembrie, părinţii au solicitat primarului să grăbească amenajarea şcolii modulare în curtea Colegiului: o astfel de soluţie a fost agreată pe perioada celor 36 de luni în care vor avea loc avea lucrările de reabilitarea a clădirii.

Related Articles

Back to top button