campulungfalticenifeaturedgura humoruluiIașiiasipascaniradauti-siretȘtiristirisuceavaSuceavaUncategorizedvatra dornei

Unirea Principatelor Române sărbătorită de parlamentarii AUR, la Suceava

Pe lângă marșurile tradiționale dedicate Unirii Principatelor Române organizate la Iași și Focșani, în acest an parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) organizează și la Suceava o amplă manifestație.

La evenimentul organizat miercuri, 24 ianuarie a.c., la Suceava va participa și președintele AUR, George Simion.

Începând cu ora 16:00, în fața sediului AUR, situat pe esplanada centrală, toți sucevenii sunt așteptați să se adune cu steaguri tricolore pentru a marca suveranitatea națională și pentru a celebra 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

”Suceava nu a făcut parte din acea Unire, fiind ocupată de trupele imperiului. Din această cauză, pentru a sancționa neaderarea noastră la Spațiul Schengen dar și proasta conducere a județului, filiala AUR Suceava denunță public realitatea crudă a acestor ani, faptul că suntem în continuare sub ocupație austriacă și străină în județul Suceava și în multe părți din țară și dorește să redea bucovinenilor și românilor demnitatea și suveranitatea națională pierdute”, transmit parlamentarii AUR, prin intermediul unui comunicat.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va celebra ziua de 24 ianuarie, dedicată Unirii Principatelor Române, la fel ca în fiecare an, și la Iași, alături de români. Mica Unire va strânge românii din toate colțurile țării în capitala Moldovei.

AUR organizează, începând cu ora 08:30, o conferință dedicată importanței zilei de 24 ianuarie la Hotelul Traian cu titlul „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”. În cadrul acesteia se va discuta despre rolul magistral pe care evenimentele din 24 ianuarie 1859 le-au avut în conturarea destinului poporului român.

De la ora 10:30, AUR va organiza tradiționalul marș dedicat zilei de 24 ianuarie. Se va porni din Piața Unirii spre Palatul Culturii.

Related Articles

Back to top button