BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiustiriȘtirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Proteste anuntațe în penitenciare

Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Astfel, in semn de protest, refuză să mai intre în serviciu, iar in zilele care urmează vor refuza să mai primească infractori, iar de Crăciun și de Revelion vor lasa pușcăriile nepăzite.

Aceștia au reacționat negativ după ce Guvernul României a promis majorarea cu 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive.

Related Articles

Back to top button