stiri

Pensionarii suceveni nu prea folosesc abonamentele gratuite

Municipiul Suceava are, la această dată, peste 25 de mii de pensionari.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local adoptată anul trecut, de la 1 octombrie 2023 pensionarii din municipiul de județ pot circula gratuit cu autobuzele și microbuzele TPL indiferent de venituri, transportul pentru elevi, studenți și pensionari fiind subvenționat de la bugetul local.

Analizele efectuate la nivelul societății de transport pentru cele trei luni de gratuități care au trecut arată că numărul celor care au luat abonamentele gratuite este de aproape 25.000 de persoane, dintre care 12.000 sunt pensionari.

Dacă elevii și studenții folosesc abonamentele, în cazul pensionarilor examinarea pe baza validărilor arată că nici măcar un sfert dintre carduri nu sunt utilizate sau sunt utilizate extrem de rar.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, că în noiembrie, validările au fost de 20%, iar în decembrie au crescut ușor, la 23%. Subvenția pentru transportul gratuit a fost însă achitată de la bugetul local, iar acum suma corespunzătoare cardurilor nevalidate trebuie returnată municipalitatii de catre TPL.

Pentru a evita aceasta situatie, Gratuitățile rămân și în acest an, dar suma pe care primăria o va plăti ca subvenție către TPL va fi de 30 de lei în loc de 75 de lei pentru pensionari și de 51 de lei, în loc de 75 de lei pentru elevi și studenți

Related Articles

Back to top button