BacăubotosaniBotoșaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretstiriȘtirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Pfizer se judecă cu Ungaria și Polonia pentru că au refuzat dozele de vaccin anti-Covid

Compania Pfizer se judecă în instanță cu Ungaria și Polonia pentru că au refuzat să primească și să plătească milioane de doze de vaccin anti-Covid.

În ambele cazuri, țările sunt acționate în instanță în civil pentru că au refuzat să primească și să plătească pentru livrările de vaccinuri pentru care au semnat un contract.

Tribunalul de la Bruxelles a ținut o primă audiere referitoare la procesul Pfizer împotriva Poloniei. Ambele părți au convenit să amâne audierea până la data de 30 ianuarie 2024.

Litigiul Poloniei se referă la livrarea a 60 de milioane de doze, în aprilie 2022, pentru aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Cele două cazuri se adaugă la un număr tot mai mare de acțiuni în justiție legate de eforturile UE de achiziționare de vaccinuri împotriva pandemiei.

În România, Florin Cîțu și doi foști miniștri ai Sănătății, sunt anchetati de DNA pentru că au cumpărat prea multe vaccinuri anti-Covid și au cauzat statului un prejudiciu de peste un miliard de euro.

Related Articles

Back to top button