stiri

PNL Suceava si-a desemnat candidatii la primariile din judet

Liderul Organizației Județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a declarat la finalul ședinței Colegiului Director Județean, că liberalii încep în forță acest an electoral, fiind stabiliți deja candidații proprii pentru funcțiile de primar din 110 localități din cele 114 ale județului.

Gheorghe Flutur a spus că în patru localități încă se mai fac măsurători și urmează ca în perioada următoare să fie stabiliți și candidații PNL pentru primării.

El a spus ca practic aproape 95% dintre candidați au fost desemnați, din care 64 sunt primari în funcție.

Flutur a adaugat ca sunt mai multi primari din județ care au fost aleși ca independenți sau din partea altor partide și care au anunțat că se vor alătura PNL Suceava.

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, și edilul orașului Milișăuți, Vasile Cărare, vor candida din partea PNL pentru un nou mandat la alegerile locale de anul acesta.

Cei doi primari au fost prezenți la ședința Colegiului Director Județean al PNL Suceava care a avut loc la Gura Humorului, în cadrul căreia au fost validați candidații de primari din partea PNL în 110 din cele 114 localități ale județului.

De precizat că primarul orașului Milișăuți, Vasile Cărare, se află la primul mandat și a fost ales din partea USR. Primarul din Pojorâta, Bogdan Codreanu, a fost ales din partea PMP, el fiind exclus în momentul de față din acest partid.

La aceeași ședință a fost prezent și un reprezentant al primarului orașului Salcea, Ezekiel Belțic, care a transmis în numele edilului intenția acestuia de a candida pentru un nou mandat din partea PNL.

Pe de alta parte, actualul primar liberal al comunei Vama, Nicolai Baltag, nu va mai candida pentru un nou mandat. Candidatul PNL pt Vama va fi actualul viceprimar USR, Constantin Lucuțar.

Related Articles

Back to top button