stiri

Politist sucevean amendat dupa o postare pe Facebook

Caz uluitor la Inspectoratul Judetean Suceava. Criminalistul Bogdan Banica, ce indeplineste si functia de presedinte executiv al Sindicatului National al Politistilor din Romania a fost amendat, in urma unei postari pe Facebook, de comisarul sef Romeo Istratoaie, de la Serviciul de Investigatii Criminale.

Banica sustine ca amenda este o razbunare dupa ce, intr-o postare pe Facebook si-a exprimat suspiciunea fata de corectitudinea cu care a fost organizat un concurs pentru ocuparea unui post la Centrul de Retinere din cadrul IPJ Suceava.

Acum Bogdan Banica a facut plangere la Parchet si-l acuza pe Romeo Istratoaie de depasirea atributiilor de serviciu.

„Serviciul de Investigaţii Criminale, fostul Judiciar. O structură etalon a Poliţiei Române ce are ca atribuţii investigarea marii infracţionalităţi, cu prejudicii enorme sau cu victime multiple, cu mod de operare deosebit şi de o complexitate sporită. Adică ar trebui să-i caute și să le probeze activitatea infracțională ălor mai feroce criminali. Asta pe hârtie, cel puţin la IPJ Suceava.

Pentru că aici, şeful împuternicit al acestei importante structuri poliţieneşti, comisarul şef ISTRĂTOAIE Romeo, s-a transformat în pândac feisbucist.

Sunt convins că toate cauzele cu AN sunt rezolvate, tâlharii şi infractorii periculoşi au dispărut cu desăvârşire din judeţ, grupările infracţionale organizate au fost în totalitate anihilate iar populaţia se simte în deplină siguranţă. Nu găsesc o altă explicaţie pentru care şeful acestei onorabile structuri, în lipsă de ocupaţie, derulează postări pe Facebook şi le sancţionează contravenţional, prompt şi cu maximă competenţă profesională, pe cele care aduc atingere confortului şefimii.

Ştiu, regăsim în toate instituţiile puturoşi cu bucile umflate de belşug, cu degetul în nas, cu dungi pe frunte de la somnicul cu capul pe birou şi permanent cu buzucile dolofane ţuguiate în dosul vreunui şef, gata oricând să jure credinţă oarbă stăpânirii şi să-şi vândă orice coleg pentru doi poli în plus la salariu. Şi refuz să cred că Romeo este aşa.

Ba mai mult, Romeo a fost recompensat cu salariu excelenţă pentru <<merite deosebite>>, trebuia să întoarcă cumva favorul comenzii care l-a mult supraapreciat. Cum altfel, decât aplicând amendă liderului sindical (subsemnatului) că a îndrăznit să facă publice potlogăriile lor. Și cică l-am făcut <<arici constipat>> pe adjunctul Nistor, așa scrie în procesul-verbal. Zbang, 500 de lei. Poliţist adevărat, dom’ne, judiciarist de calibru, Romeo Fantastik ăsta!

Acu, oi achita şi amenda asta, nu-i bai, dar am zis ca e bine să ştie şi societatea civilă cam cu ce se ocupă şefii serviciilor <<cu greutate>> din Poliția Română, plătiţi cu multe zeci de milioane din banul public. Pândaci pe Facebook.

Aaa, să nu uit.  Am sesizat #puţin şi Parchetul despre modul cum în anul 2019 se îngrădeşte dreptul la libera exprimare câştigat cu sânge în ’89, despre depăşirea atribuţiilor de serviciu, despre pumnul în gură şi bocancul pe cap celor care au curajul şi demnitatea să nu tacă, despre ilegalitatea oricărei forme de intruziune în munca sindicală cu scopul de a o limita sau îngrădi, etc.

Ne mai mirăm de ce nu evoluăm, ca instituţie, ca naţie? Din cauza unora ca <<judiciaristul şef>> ISTRĂTOAIE Romeo, sau ca martorul Romică. Din cauza piedicilor pe care ni le punem noi înşine, plângându-ne apoi că suntem cu botul în rahat…

Cică la noi numai cururile se schimbă, limbile rămân aceleaşi. O fi adevărat, Romeo? O fi adevărat, Morari Cornel Romică? Fantasticilor!”, a scris Bogdan Bănică pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Back to top button