stiri

Posta Romana va acorda majorari salariale sindicalistilor

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, aseară, că salariile angajaţilor de la Poşta Română vor creşte, în medie cu 350-370 de lei.

Ivan a precizat că, în urma negocierilor, contractul colectiv de muncă de la Poşta Română a fost semnat.

“Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naţionale Poşta Română. Mai mult, s-a stabilit în comun acord o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iulie şi la 1 septembrie. Urmează ca mâine dimineaţă (n.r. 3 aprilie 2024), la prima oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM (…) se va relua activitatea la Compania Naţională Poşta Română”, a afirmat Bogdan Ivan.

El a punctat că nu toţi angajaţii vor avea o creştere salarială egală, fiind vorba de persoane cu vechime şi atribuţii diferite.

“Acest lucru va fi stabilit transparent într-o comisie formată din reprezentanţii companiei şi din reprezentanţii sindicatelor”, a punctat Bogdan Ivan.

Related Articles

Back to top button