stiri

Președintele CJ Iași, trimis în judecată

Judecătorii Curții de Apel Iași au decis trimiterea în judecată a președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Acesta va fi judecat pentru abuz în serviciu în dosarul detașării lui Vlad Baba pe funcția de director interimar al Școlii Populare de Arte ,,Titel Popovici” Iași.

Potrivit rechizitoriului, Costel Alexe a dispus angajarea lui Vlad Baba în funcția de consilier în cadrul cabinetului său, urmând ca acesta să fie detașat ca director interimar al Școlii Populare de Arte ,,Titel Popovici” Iași.

Costel Alexe a prelungit detașarea de două ori și a inițiat un proiect de hotărâre CJ Iași cu modificări dedicate pentru Vlad Baba.

În toate aceste demersuri, Costel Alexe s-a folosit de șeful Serviciului Resurse Umane, Radu-Gabriel Apetrei, care a întocmit documentațiile pentru detașare și proiectul de hotărâre.

Bugetul județului a fost prejudiciat cu 143.587 lei.

După numirea sa în funcția de director, Vlad Baba a angajat ilegal două persoane, iar procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu acestea și cu complici din instituție. Aceștia au fost deja condamnați cu suspendare.

Și Vlad Baba va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri și instigare la folosire de informații ce nu sunt destinate publicității.

Related Articles

Back to top button