featurediasiIașipascaniȘtiristiriUncategorized

Primăria Iași face un nou împrumut

Primăria Municipiului Iaşi a semnat un nou contract de credit în valoare de 8,8 milioane lei. Împrumutul a fost contractat la Banca Intesa Sanpaolo România, iar fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea unor cheltuieli în cadrul mai multor proiecte europene întârziate ale municipalităţii.

Amintim că, recent, Primăria Municipiului Iaşi a semnat un alt contract de împrumut, de data aceasta cu BCR, cu o valoare de până la 200 milioane lei: aceşti bani vor fi destinaţi exclusiv achiziţiei de combustibil în perioada sezonului rece 2023-2024.

În ceea ce priveşte cele 8,8 milioane lei, Primăria Municipiului Iaşi vrea să finanţeze finalizarea lucrărilor la patru proiecte europene care au întârzieri mari în implementare: modernizarea campusului şcolar de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, reabilitarea Grădiniţei nr. 13, construirea Centrului Social „Cicoarei” şi amenajarea Zonei de Agrement „C.A. Rosetti”.

Aceste proiecte au ca termen de execuţie decembrie 2023, dar, în cazul unora, acest termen va fi depăşit în condiţiile în care investiţiile, finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, au oricum întârzieri.

Related Articles

Back to top button