BacăubotosaniBotoșaniBrașovBucureșticampulungConstanțafalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiuȘtiristirisuceavaSuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Primăriile nu mai au voie să finanțeze târgurile și festivalurile

Guvernul României vrea sa facă economie în ultimele doua luni din acest an și, printr-o ordonanță de urgență, se pregătește înghețarea cheltuielilor pe final de an.

Astfel, primăriile nu mai pot finanța, din bani publici, concertele, festivalurile sau târgurile de Crăciun.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea. Sunt exceptate cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităților administrativ teritoriale, precum și cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârșitul de an. Cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”, se menționeaza în textul ordonanței.

Related Articles

Back to top button