stiri

Primarul comunei Sucevita a fost demis

Primarul comunei Suceviţa, Dorin-Ioan Pînzar, a fost demis, prin ordin al prefectului judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, ca urmare a faptului că a fost condamnat penal, prin hotărâre definitivă.

Atribuţiile acestuia vor fi exercitate de către viceprimarul comunei Suceviţa.

Primarul Dorin – Ioan Pînzar a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Suceava, la un an de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de 2 ani, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Curtea de Apel Suceava a decis, în data de 23 noiembrie, condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, a primarului comunei Sucevița, Dorin Ioan Pînzar, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Pînzar fusese condamnat, în aprilie, de Judecătoria Rădăuți la pedeapsa de 250 zile – amendă penală, respectiv la 15.000 de lei. Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi împotriva Sentinţei penale nr. 351 din 12.04.2023 a Judecătoriei Rădăuţi pronunţată în dosarul nr. 3019/285/2022 și a desființat în totalitate sentinţa penală, iar în rejudecare a dispus condamnarea lui Pînzar Dorin Ioan la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Related Articles

Back to top button