stiri

Primarul Iasului a ramas fara avocat in dosarul Flux

Primarul Mihai Chirica a renunțat la serviciile fostului decan al Baroului ieșean, avocatul Marius Striblea, care l-a reprezentat până acum, potrivit cotidianului Ziarul de Iasi.

Ca urmare, judecătorul de cameră preliminară a dispus amânarea discutării dosarului și stabilirea unui nou termen, pentru data de 14 noiembrie. Până atunci, Baroul urmează să desemneze pentru Chirica un apărător din oficiu, care să studieze dosarul și să pregătească apărarea.

Dosarul „Flux” a fost înaintat instanţei în iulie anul trecut, de atunci el aflându-se în camera preliminară, dezbaterile vizând legalitatea întocmirii rechizitoriului.

Ancheta procurorilor plecase de la faptul că SC Flux SRL, societate administrată de Tudor Cheşcu, primise autorizaţie pentru construirea unei clădiri de birouri cu subsol pe două niveluri, parter şi un etaj. În realitate, fusese edificat un imobil cu 9 niveluri, respectiv subsol, demisol, parter, mezanin, 4 etaje şi mansardă.

Deşi nu respecta autorizaţia, imobilul a fost intabulat, procurorii susţinând că acest lucru s-a făcut cu sprijinul conducerii Primăriei şi al unor funcţionari ai acesteia. Certificatul de edificare a construcţiei, care atesta respectarea autorizaţiei, ar fi cunoscut patru variante diferite din punctul de vedere al conţinutului sau al semnatarilor, toate cu acelaşi număr de înregistrare.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Related Articles

Back to top button