stiri

Primarul Mihai Chirica scapa de control judiciar

Primarul Iașului, Mihai Chirica, scapă de măsura controlului judiciar sub care a fost plasat pe 15 decembrie  pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat alături de alte zece persoane și care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii. Decizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.

Măsura controlului judiciar a fost ridicată şi în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei ieşene, dar şi în cazul omului de afaceri Cristin Zămosteanu.

Decizia luată joi de magistraţii Curţii de Apel din Iaşi este definitivă.

Mihai Chirica acuză lipsa înțelegerii actului administrativ

Primarul Mihai Chirica a declarat după aflarea deciziei că ”este optimist faţă de perspectiva statului de drept, dar este extrem de dezamăgit de felul în care funcţionează unele instituţii ale statului român”.

”Oare câţi primari din ţara noastră nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?! Oare este vreun primar în ţara noastră care să nu aibă dosare penale? Dar, pe de altă parte, câţi primari au avut parte de un asemenea „circ” cu 56 de procurori, poliţişti şi mascaţi?! Şi cine repară tot deficitul de imagine creat Iaşului, Primăriei şi mie personal? De ce este nevoie de un asemenea exerciţiu? Cred că România mai are câţiva paşi importanţi pentru a clădi un sistem de justiţie respectat de statele democratice ale lumii, în care vinovaţii să plătească, iar actul de justiţie să respecte Constituţia ţării, drepturile omului, fără ingerinţa unor elemente subiective şi fără politică”, a declarat edilul ieşean Mihai Chirica.

 

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar în urmă cu două săptămâni pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, după ce a fost audiat timp de câteva într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

 

Edilul Mihai Chirica a declarat că se simte obosit şi dezamăgit, precizând că i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de inculpat.

 

 

Related Articles

Back to top button