publicmediastirisuceava

Primul județ care a declarat luna august – Luna Diasporei

Consiliul Județean Suceava organizează în acest an a II-a ediție a evenimentului Luna August – Luna Diasporei, adresat sucevenilor plecați peste hotare și care, în luna august, se întorc acasă, în concediu. Debutul acestui eveniment a avut loc pe 1 august 2017,  la Palatul Administrativ, Sala Bucovina.

Luna august este luna diasporei în județul Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că în această perioadă va fi realizat un recensământ al diasporei sucevene, dar și un inventar al problemelor lor.

”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor, cum am făcut și anul trecut. Vom avea mai multe întâlniri cu diaspora, precum cea de pe 6 august, la Muzeul Satului Bucovinean. Îi vom invita la toate evenimentele pe care le desfășurăm în această lună”, a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Interesat de problemele diasporei, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a discutat cu mai mulți români și a primit câteva feedback-uri despre temerea acestora de a se întoarce acasă, feedback-uri despre problemele semanalate în domeniile ce țin de sănătate, cultură, dar și despre plimbatul hârtiilor, un alt obicei care îi scoate de minţi pe românii care doresc deschiderea unei afaceri în România, navigarea în sistemul fiscal ocupând cea mai mare parte din munca unui om de afaceri în detrimentul muncii pe care ar trebui să o presteze pentru propria afacere.

Acestea sunt de fapt și o parte din problemele cu care se confruntă și românii din România, lipsa de comunicare dintre instituţiile publice şi chiar funcţionarii din acelaşi birou fiind o încercare grea pentru cei care își doresc dezvoltarea unei afaceri în România.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a punctat că este important să umblăm la reglajele finale când vine vorba despre comportamentele pe care le avem ca angajați sau angajatori față de cei care plătesc sau au nevoie de anumite servicii în România.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button