iasi

Principesa Margareta ajunge în această săptămână la Iași

În zilele de joi, 15 decembrie, și vineri, 16 decembrie, Trenul Regal va face a șaptea călătorie regală pentru comemorarea celor 100 de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași.

Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcționat la Iași, oraș care a devenit centrul vital al națiunii în momente de mare cumpănă pentru țară. Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, vor parcurge întocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1917, când în tren se aflau Regele Ferdinand I și Regina Maria.

Joi, 15 decembrie, Trenul Regal va opri la Mărășești, Adjud și Bacău, iar vineri, 16 decembrie, Trenul Regal va opri la Roman, Pașcani și Iași. Trenul Regal va putea fi vizitat în Gara din Iaşi, în aceeași zi, între orele 14:30 – 21:00, precum şi a doua zi, pe 17 decembrie, între orele 09:00 – 12:00.

Trenul Regal a fost fabricat la Milano și livrat României în anul 1928, după moartea regelui. În cei 87 de ani de viață, Trenul Regal al României a mers pe căile ferate naționale și internaționale, purtând pașii regilor și reginelor României, ale Familiei Regale, precum și ale liderilor politici din anii 1948-1989.

 Primarul Iașului, Mihai Chirica, îți spune ce evenimente mai sunt pregătite la Iași, cu ocazia Centenarului:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button