BacăuBotoșanibotosaniBrașovBucureșticampulungConstanțaEducațiefalticenifeaturedGalațiGura Humoruluigura humoruluiIașiiasiMureșNeamțpascaniPiatra Neamțradauti-siretSibiustiriȘtiriSuceavasuceavaTimișTimișoaraUncategorizedvatra dornei

Profesorii trebuie să declare meditațiile în fiecare an

Profesorii care predau în școli și licee ar urma să declare în fiecare an meditațiile pe care le fac cu elevii și unitățile de învățământ din care aceștia provin.

Potrivit unui proiect de ordin de ministru aflat în consultare publică, fiecare declarație va fi verificată de câte un responsabil numit de directorul școlii, care poate notifica profesorul în cazul unui refuz, dacă sunt întârzieri sau probleme în completarea documentului.

Actuala lege a învățământului preuniversitar interzice meditarea în particular contra cost a elevilor de la clasă, precizând că, prin semnarea unei declarații de interese, se face un pas spre transparentizarea activităților didactice.

Potrivit legii care ar urma să se aplice de la 1 ianuarie, profesorii vor face declarația de interese pe propria răspundere, în scris, până la data de 31 decembrie a fiecărui an. Nedeclararea meditațiilor va fi considerată abatere disciplinară.

Related Articles

Back to top button