stiri

Profesorii nevaccinati pot preda fizic in scoli

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu a declarat ca părinții pot cere conducerii școlilor o situație statistică în legătură cu vaccinarea cadrelor didactice, dar nu o listă nominală.
Cîmpeanu a explicat că legislația referitoare la protecția datelor cu caracter personal împiedică dezvăluirea unor informații de acest gen.
Zilele trecute, ministrul anatatii Ioana Mihaila declara ca părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați.
Insa, potrivit legislatiei, unui profesor nevaccinat, netestat sau netrecut prin boală, nu i se poate interzice sa preda fizic la clasă.

Întrebat dacă un profesor nevaccinat, netestat, netrecut prin boală mai poate preda fizic la clasă, Sorin Cîmpeanu a punctat: „Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, dar aș vrea să spun încă o dată: profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles cel mai bine importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută. Numărul în valoare absolută a fost de peste 185.000. (…) Nu există niciun alt domeniu în care să mai avem 185.000 de persoane vaccinate. Deci, profesorii se vaccinează. Vor fi, ca în orice domeniu și profesori care, dincolo de cei care nu se pot vaccina pentru că au contraindicații medicale, nu vor ei să se vaccineze. Dar nu e nicio diferențiere până la 6 la mie (rata de incidență de la care se intră în învățământ online – n.r.)”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Related Articles

Back to top button