iasi

Proiect de fluidizare a traficului la Vama Albiţa

Autorizaţia de construire pentru varianta de ocolire a Bârladului a fost eliberată. Finalizarea obiectivului va fluidiza circulaţia dinspre și spre Vama Albiţa.

[Audio] Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Drumuri și Poduri Iași:

Comunicat Direcţia Drumuri și Poduri Iași:

Vineri, 24 iulie 2020, a fost eliberată autorizația de construire pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad.
Obiectivul de investiție face parte din rețeaua rutieră TEN-T., iar după finalizarea acesteia, va fluidiza circulaţia spre şi dinspre Vama Albiţa – cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova. De asemenea, prin execuția acestui contract ce va trebui să fie gata până în iunie 2021, se va realiza și desconges-tionarea traficului de pe raza Bârladului, prin redirecționarea traficului greu în afara orașului.
Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 186.686.985,54 lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (134.388.803,25 lei), în timp ce 15% reprezintă contribuția proprie.

„Centura” Bârladului este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Bârlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime a platformei de 10 metri, patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Traseul se desfășoară pe teritoriul administrativ al localităților: Bârlad, Grivița și Zorleni.
[27.07, 10:08] Nicolae Popovici: Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor este prezent la această oră în județul Vrancea. Ministrul Lucian Bode va semna, cu această ocazie, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea DN 2 L, Soveja – Lepșa (km 60+145 – km 76+277). Ministrul Bode va fi însoțit în vizita de la Focșani, de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, de directorul  Direcției Tehnice CNAIR S.A. – ing. Gabriel Budescu, precum și de director Direcției Regional de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași – ing. Dănuț Pilă

Related Articles

Back to top button